Home / Cases / Renes

Bevlogen klant: Renes Recycling

Renes is al decennia een begrip in papierrecycling. Maar ze doen veel meer. Dat is nu online overal duidelijk.

De doelen van Renes recycling: laten zien dat het bedrijf meer doet dan papierinzameling en archiefvernietiging. De uitbreiding van diverse recyclingdiensten vanuit een duurzame no-waste mentaliteit is nu voor iedereen zichtbaar via een nieuwe website en andere online kanalen.

Een vertrouwde naam opnieuw op de kaart zetten

Van mooie Rotterdamse bedrijven gaat ons hart sneller kloppen. Renes is zo een, als vertrouwd gezicht in de havenstad. Heel herkenbaar zijn de blauwe containers met het gele logo. Je voelt bij dit bedrijf aan alles dat ze niet vies zijn van hard werken en dat afval niet meer bestaat. Recycling is de norm en daar is de hele organisatie op ingericht.

De website of eigenlijk de versplinterde websites liepen achter bij die modernisering. Dat was de nieuwe uitdaging voor Digitaal Betrokken en vormde de basis voor hun online marketing strategie.

Daarnaast wilde Renes meer aandacht besteden aan de verhuur van containers. Hoe makkelijker een potentiële klant kan ontdekken welke container die nodig heeft en wat dat kost, hoe sneller er besteld wordt. Ook in deze wens voor conversie optimalisatie hebben we onze tanden in gezet.

Onze betrokkenheid.

SEO | Zoekmachine optimalisatie

SEA | Zoekmachine adverteren

Website ontwikkeling

Design

Van meerdere platformen naar een overzichtelijke website

De aparte websites voor papiervernietiging, mobiele archiefvernietiging, recycling en bedrijfsdiensten gaven een diffuus beeld naar buiten. Wat doet Renes precies en waarom weet de klant niet dat ze voor alle afvalstromen bij Renes terecht kunnen? Dat veranderen was het uitgangspunt voor een nieuwe website.

Een SEO onderzoek (zoekwoorden en concurrentie-analyse) en brainstormsessie brachten aan het licht hoe de website ingericht moest worden om goed vindbaar te zijn en duidelijk de informatie te presenteren over alle diensten van Renes. Uiteraard bouwden we diverse mogelijkheden in om bezoekers te laten converteren.

Om de opgebouwde autoriteit van bestaande domeinen te handhaven, stelden we redirects in.

Het design is uiteraard blauw en geel gebleven, maar dan in een moderner jasje. De navigatie is ingezet precies op de manier die bezoekers verwachten en sticky elementen laten continu zien hoe makkelijk het is om contact op te nemen. Je herkent Rotterdamse elementen in de afbeeldingen, maar die geven vooral een indruk van hoe Renes werkt. Illustraties bevestigen bezoekers op een visuele manier dat ze op de juiste pagina zitten.

Handige tool voor het boeken van je afvalbak

Tijd besparen is geld besparen. We bouwden een tool die bezoekers binnen één minuut laat weten welke afvalbak of container ze nodig hebben voor hun afvalstromen. Kies de gewenste afvalstroom, het type container en de inhoud. Klik vervolgens op een van de geadviseerde resultaten en vul de gewenste data in. In no-time krijgt de aanvrager een maatwerk offerte in de bus, waarna de orderafhandeling pijlsnel kan worden verwerkt.

Trots is aanstekelijk op social media

Renes werknemers zijn trots op hun werk. Ze zorgen dat alles wat mensen weggooien weer een nieuw leven krijgt. Het is snel schakelen als er bederfelijke groente verwerkt moet worden en slim spierballen en machines inzetten om zware volle containers in de trucks te lossen. Gaat er wat mis, dan lost de eigen technische dienst van Renes alle problemen op.

Die trots wordt gereflecteerd op de nieuwe website en verdient aandacht op social media. Het was dan ook niet moeilijk om een rode draad te vinden voor dit deel van de online marketing strategie (social media marketing en SEA). Bovendien konden we Renes ook helpen om hun kennis te delen over verschillende afvalstromen.

Andere cases

Vond je deze case interessant om te lezen en heb je interesse in online marketing voor jouw organisatie? Neem direct contact op met online marketing bureau Digitaal Betrokken. Ontdek hoe wij jou ook kunnen helpen met het optimaliseren van je online aanwezigheid en behalen van jouw doelen.

Barentszen

Van meerdere domeinen naar een duidelijke website, inclusief ‘Boek-een-bak-tool’

Hosting2Go

Webanalyse naar klantvriendelijkheid en conversiekansen

Ecotec Solar

Verhogen online vindbaarheid, meer conversie en klantvriendelijke content (SEO)