Home / Online marketing / SEO | Zoekmachine optimalisatie

SEO of zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) benaderen we als een wedstrijd. Een wedstrijd die we willen winnen uiteraard. Het doel is zonder geldt uit te geven aan advertentiebudget toch stijgen in de zoekresultaten van zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) zijn begrippen voor alle activiteiten die je aanpakt om hoger in de zoekresultaten te komen. De activiteiten focussen op verschillende aspecten: techniek en autoriteit (off-page SEO) en content (on-page SEO). Ze zijn allemaal belangrijk en daarom wat ons betreft een no-brainer voor elke website of webshop.

Met andere woorden, je website is goed gebouwd (snel en duidelijk ‘leesbaar’ voor de zoekmachines) en je content is dynamisch. Hierdoor beantwoordt je relevante search vragen uitstekend. Je autoriteit groeit vanwege een toenemend aantal bezoekers op je website en de links van externe partijen naar diverse pagina’s. Daarmee krijg je een steeds hogere ranking. Een opwaartse spiraal waar we je graag bij helpen.

SEO ‘sweetspot’ aanpak

Een goed SEO-fundament begint met een SEO sweetspot meeting. Onze SEO-specialist en SEO-copywriter (indien nodig) komen bij je langs om te achterhalen waar jouw website of webshop ‘sweetspot’ ligt. We vinden het op het snijvlak tussen jouw propositie, de concurrentie en jouw doelgroep.

Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee. Wij stellen je een boel vragen en onze analyse van jouw antwoorden vormt de basis voor een technische en/of communicatiestrategie met bijvoorbeeld een SEO-zoekwoordonderzoek, content-aanpassingen of het opstellen van een migratieplan.

Deze meeting geeft vaak nieuwe inzichten waar je door de ‘waan van de dag’ lang niet altijd bij stil staat. Win-win dus.

SEO loves SEA

Wist je trouwens dat als je SEO goed op orde is je hier ook ruimschoots van kan profiteren met zoekmachine adverteren (SEA)? De kwaliteitsscore van je SEA-campagnes kan hiermee drastisch verbeteren, waardoor je lagere kosten per click krijgt als beloning van Google.
Wil je beginnen met SEO of jouw positie in zoekmachineland eens tegen het licht houden? Maak een afspraak en we vertellen je graag waar we je bij kunnen helpen.

Wil je meer informatie?

Klaar voor de volgende stap na alles wat je gelezen hebt? Laat je gegevens achter en we bellen je terug! Leuk.

    We werken voor: