Linkbuilding

Wat is linkbuilding? Voordat we deze vraag beantwoorden, eerst nog even hoe het ook alweer zat met SEO. Dat bestaat namelijk uit drie onderdelen:

  • Technische SEO (laadsnelheid, indeling website, strakke code, etc.) 
  • Content (content van hoge kwaliteit draagt bij aan vindbaarheid en houdt je bezoeker langer vast)
  • Autoriteit (kwalitatieve verwijzingen naar jouw website)

Als de eerste twee punten op de rit staan, kun je werken aan het laatste punt. Daar komt een linkbuilding strategie om de hoek kijken. Werken aan een toename van het aantal verwijzingen naar je website kun je op verschillende manieren doen.

Links verdienen

Dit is de meest natuurlijke manier. Om deze links hoef je niet te vragen. Het zijn de links naar jouw website die mensen uit zichzelf met hun publiek delen, omdat ze jouw content waardevol vinden. Blijf dus excellente content plaatsen!

Links kopen

Een andere website-eigenaar betalen voor een link naar jouw website is de meest eenvoudige manier van linkbuilding. Dat kan bijvoorbeeld via een blog met een verwijzing naar jouw website.

Links ruilen

Ook verwijzingen ruilen met een andere website-eigenaar is mogelijk. Daar zitten wel bepaalde voorwaarden aan vast. Wanneer je direct naar elkaar linkt, ziet Google dat niet als heel waardevol. Een slimmere strategie met meerdere websites (A naar B, B naar C en C weer naar A) of zelfs een afwijkende branche is minder doorzichtig.

Linkbuilding pakket met kwalitatieve links

Waar we vooral op letten bij links kopen en ruilen is dat we websites kiezen met een hoge autoriteit. Bij sommige websites hangt daar best een hoog prijskaartje aan. Om die reden is het, zeker wanneer je net begint met linkbuilding, handig om je budget goed te besteden. Kies voor een linkbuilding pakket met kwalitatieve links dat bij jouw organisatie en budget past.

Ingewikkeld? Tja, best wel. Ervaring in dit vak is belangrijk en dat hebben we. Jouw autoriteit verhogen vraagt om maatwerk. Ook voor jouw website werkt het absoluut. Ontdek hoe. Bel of mail ons als je meer informatie wenst.

Wil je meer informatie?

Klaar voor de volgende stap na alles wat je gelezen hebt? Laat je gegevens achter en we bellen je terug! Leuk.

    We werken voor: