Home / Online marketing / Website ontwikkeling

Website ontwikkeling

Je kunt nog zulke scherpe marketingcampagnes opzetten, maar als je website of webshop technisch en inhoudelijk niet op orde is, doe je de investering (budget en mensuren) teniet. Je bezoeker doet niet wat je wilt en gaat shoppen bij de buren.

Ontwikkeling van je website kan soms een hele nieuwe betekenen, maar dat hoeft niet. Het kan ook zijn dat de teksten niet duidelijk zijn, de gebruiksvriendelijkheid te wensen overlaat, of de website slecht vindbaar is in de zoekmachines door technische gebreken. Lossen we op!

Samen met onze copywriters, designers, SEO-specialisten en developers kijken we wat nodig is  goed te converteren zodat jij je doelen kunt halen.

Nieuwe website of webshop

De kosten voor een nieuwe website beginnen bij € 2.500,-, maar een investering van € 8.000,- komt ook voor, bijvoorbeeld voor een webshop met meerdere productpagina’s. Het hangt helemaal af van je wensen. In veel gevallen bouwen we een nieuw platform. Soms kan huidige website de basis vormen voor een nieuwe.

De kosten gaan naar webdesign, SEO-analyse, vindbaarheidsplan en SEO-teksten. Wil je met online marketing starten? Dan houden we daar rekening mee bij de ontwikkeling en installeren we diverse analysetools voor de website of webshop. Dit in een later stadium toevoegen kost extra budget en tijd. Bovendien kun je dan direct starten met nieuwe klanten werven!

Website optimalisatie

De technieken, de markt en trends veranderen in sneltreintempo. Optimaliseren op zijn tijd is voor elke website een goed idee. Je blijft hierdoor beter vindbaar in zoekmachines en houdt een uitstekende basis voor SEA of e-mail marketing.

We gebruiken verschillende tools en methodes om de gebruiksvriendelijkheid, het design en de vindbaarheid te testen. Onze technische analyse en SEO-APK kun je zien als een soort nul-meting. We ontdekken waar je relatief eenvoudig winst kunt halen om je website of webshop nog fijner te maken voor je bezoeker én beter te ranken in Google en BING. Onze designers en developers hebben voor ieder vraagstuk wel een oplossing.

Websitebeheer

Net als bij een auto of huis ontkom je niet aan onderhoud voor de website. In het CMS zitten plug-ins die regelmatig updates krijgen. Als je dat niet bijhoudt, loop je het risico dat je website minder goed gaat functioneren. Daar hebben je bezoekers last van en Google ook. Daarnaast is veiligheid een belangrijk aspect. Updates zijn er vooral ook om je website veilig te houden tegen hackers.

Als webbeheer niet je core business is, kost het je vele uren (en ergernis) om bij te houden. Alles wat je vaak doet, gaat je makkelijker af. Besteedt het uit aan onze digiwonders. We updaten, checken of alles vervolgens nog werkt en maken back-ups. We kunnen je supersnel helpen als wij de hosting van je website doen, maar we loggen ook bij andere hostingpartijen voor je in.

Vragen over je website? Of benieuwd hoe we je kunnen helpen? Aarzel niet en kom even bij ons in de lucht.

Wat kost een nieuwe website?

Om je een goed beeld te geven van wat een website of webshop bij Digitaal Betrokken kost kun je uitgaan van een bedrag van € 2500,- oplopend tot € 8000,-. In sommige gevallen valt dit hoger uit, maar dit zijn de kosten die we doorgaans rekenen.

Het gat tussen deze twee bedragen zit hem vooral in de wensen van de klant en of er al een bestaande website is waar zaken van overgenomen kunnen worden of niet.

Werkzaamheden die van invloed zijn op de kosten maar vooral ook op het eindresultaat zijn webdesign (uiteraard mobilefirst), een grondige SEO-analyse en een vindbaarheidsplan en het schrijven (of redigeren) en vertalen van goede wervende teksten. Wil je met online marketing starten dan houden we hier ook direct rekening mee bij de ontwikkeling van de website of webshop. Door middel van het installeren van diverse analyse tools en zo integreren we vaak direct mailsoftware die het mogelijk maakt om e-book inschrijvingen op te volgen met complete mailfunnels. Als je dit direct meeneemt scheelt dat in een later stadium tijd en geld en kun je direct starten met het werven nieuwe klanten!

Website optimalisatie

Met website optimalisatie bedoelen we het uitvoeren van werkzaamheden aan je bestaande website of webshop en het door ontwikkelen ervan. Een website of webshop is eigenlijk nooit klaar, er valt altijd wel wat te optimaliseren. Zeker als je website een belangrijke rol speelt in je dagelijkse business (bij het werven van nieuwe klanten bijvoorbeeld) kunnen optimalisaties en doorontwikkeling van je website of webshop het verdere succes voor jou bepalen.

Onze designers en developers hebben voor (bijna) ieder vraagstuk wel een oplossing. En we geven zelf ook graag adviezen op welke wijze je de website zou kunnen verbeteren. Hierbij krijgen we ook hulp van de tools die we gebruiken aan kunnen geven hoe jouw website nu presteert en waar verbeterpunten liggen. Deze hebben doorgaans betrekking op gebruiksvriendelijkheid, het design en de vindbaarheid van de website of webshop (maar er is ook vaak behoefte aan het maken van koppelingen met handige tools). Zo voeren we bijvoorbeeld regelmatig een technische analyse (een soort nulmeting) uit van een website of webshop om te kijken op welke vlakken er relatief eenvoudig winst valt te behalen met als doel om de website duidelijker te maken voor de bezoeker, maar bovenal om de vindbaarheid (en daarmee de rankings) in Google te verbeteren.

Website beheer

Net zoals een auto of een huis heeft je website onderhoud en beheer nodig, hij wordt tenslotte dagelijks meerdere keren gebruikt. Het blijft uiteindelijk software en zeker met het ook op veiligheid is het van belang om ervoor te zorgen dat deze veilig is en vooral blijft! Veel websites (of beter gezegd, het CMS ervan) maken gebruik van plug-ins waar regelmatig updates voor uitgebracht worden. Loop je achter met het updaten van deze plug-ins dan loop je het risico dat ze minder gaan functioneren dan gewenst en je geen recht hebt op ondersteuning vanuit de ontwikkelaar. Updates worden dus uitgebracht zodat je kunt profiteren van nieuwe functionaliteiten, maar ook om ‘gaten’ te dichten (patchbeheer) die hackers hebben gevonden om je website te hacken.

Op structurele basis beheren we je website onder meer door het updaten, het nalopen van de veranderingen van de updates (er verandert nogal eens wat na het updaten waardoor functies niet meer werken of de website veranderd is in het design bijvoorbeeld) en maken we backups. Draait de website op onze eigen servers, dan is het helemaal makkelijk voor ons om dit te doen, omdat we zo (ook bij eventuele storingen) sneller kunnen handelen, maar we kunnen het website beheer ook uit handen nemen mocht je website niet door ons gehost worden!

Website ondersteuning nodig?

Bovenstaand hebben we in hoofdlijnen beschreven wat wij doen voor onze klanten op het gebied van website of webshop ontwikkeling, het optimaliseren, onderhouden en beheren ervan. Heb je nu een specifieke vraag die hier nog niet beantwoord is (en dat zou zomaar kunnen aangezien hier nog veel meer over te schrijven is), neem gerust contact met ons op dan horen we graag voor welke uitdaging je staat en kunnen wij snel genoeg aangeven of we die uitdaging aan kunnen.

Nieuwsgierig naar onze strategie

Ja, ja we zijn trots op onze succesformule en in ons e-book willen we deze met je delen. Veel leesplezier en heb je vragen laat het ons weten.

Wil je meer informatie?

Klaar voor de volgende stap na alles wat je gelezen hebt? Laat je gegevens achter en we bellen je terug! Leuk.

    We werken voor: