Home / Online marketing / Website ontwikkeling

Website ontwikkeling

Je kunt nog zulke scherpe marketingcampagnes opzetten, maar als je website of webshop technisch en inhoudelijk niet op orde is, doe je de investering (budget en mensuren) teniet, zo kun je niet laten zien waar je als bedrijf voor staat. Je bezoeker doet niet wat je wilt en je potentiële klanten gaan shoppen bij de buren. Kreten die aangeven dat je tien jaar ervaring hebt kunnen de prullenbak in, omdat het grootste aantal bezoekers behoefte heeft aan een goed webdesign, een uniek webdesign, een responsive design een waarbij de content gemakkelijk te verwerken is, met duidelijke informatie en waarbij de belangrijkste informatie op de juiste plaats staat, zodat klanten snel over kunnen gaan tot actie.

Het ontwikkelen van een professionele website vereist meer dan alleen codeer- en ontwerpvaardigheden. Het vereist kennis van user experience (UX), user interface (UI), zoekmachine optimalisatie (SEO) en content strategie. 

Ontwikkeling van je website kan soms een hele nieuwe betekenen, maar dat hoeft niet. Het kan ook zijn dat de content goed is, maar niet duidelijk genoeg is, de gebruiksvriendelijkheid te wensen overlaat, of de website slecht vindbaar is in de zoekmachines door technische gebreken. Lossen we op onder meer met behulp van een goede content invulling en belangrijke informatie op de juiste plaatsen op de website te krijgen.

Samen met onze copywriters, designers, SEO-specialisten en developers kijken we wat nodig is goed te converteren zodat jij je doelen kunt halen.

Nieuwe website of webshop

De kosten voor een nieuwe website beginnen bij € 2.500,-, maar een investering van € 8.000,- komt ook voor, bijvoorbeeld voor een webshop met meerdere productpagina’s. Het hangt helemaal af van je wensen. In veel gevallen bouwen we een nieuw platform. Soms kan de huidige website de basis vormen voor een nieuwe.

De kosten gaan naar webdesign, SEO-analyse, vindbaarheidsplan en SEO-teksten. Wil je met online marketing starten? Dan houden we daar rekening mee bij de ontwikkeling en installeren we diverse analysetools voor de website of webshop. Dit in een later stadium toevoegen kost extra budget en tijd. Bovendien kun je dan direct starten met nieuwe klanten werven!

Maatwerkwebsite of template website

Als het gaat om de ontwikkeling van websites, zie je bij de meeste websites twee belangrijke opties:

  • Maatwerk website ontwikkeling
  • Template website ontwikkeling

Maatwerk websites worden vanaf nul gebouwd, waardoor ontwikkelaars een geheel unieke ervaring (met behulp van een visueel ontwerp vanaf scratch ontwikkeld) kunnen coderen en ontwerpen die is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf of als individu. Dit kan variëren van kleine aanpassingen aan bestaande ontwerpen tot volledig nieuwe concepten en visuals. Bij template websites daarentegen maken we gebruik van een bestaand visueel ontwerp welke we aan kunnen passen waar mogelijk. Dit is vaak kosteneffectiever, omdat het interactie ontwerp al is gemaakt en alleen moet worden aangepast aan jouw unieke doel.

In beide gevallen moet altijd een betrouwbaar content management systeem (CMS) worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je volledige controle hebt over jouw website. Met een goed CMS kan je snel en gemakkelijk wijzigingen en updates aanbrengen.

Goedkoopste manieren om een website te ontwikkelen

De goedkoopste manier om een website te ontwikkelen is het gebruik van een sjabloon (template). Er zijn veel gratis en goedkope templates beschikbaar die u kunt aanpassen aan uw eigen behoeften. Een andere optie is het gebruik van een “drag and drop” website builder zoals Wix, Weebly of Squarespace. Met deze tools kunt u snel een professioneel uitziende website maken met een minimum aan inspanning. De meeste websites hebben we wel eens voorbij zien komen en aan gewerkt.

Template websites zijn doorgaans niet de meest schaalbare websites, onder schaalbare websites verstaan we een beheer systeem die na verloop van tijd kan meegroeien met de toenemende vraag naar jouw bedrijf. Hij moet worden gebouwd met een content management systeem (CMS) waarmee u gemakkelijk nieuwe pagina’s kunt toevoegen, bestaande kunt bijwerken en de inhoud van je site kunt beheren. Een schaalbare website moet ook geoptimaliseerd zijn voor de Google zoekmachine (zodat jouw website zowel  landelijk als lokaal goed vindbaar is bijvoorbeeld in Google maps) zodat hij hoger in de zoekmachine resultaten pagina’s verschijnt.

Succesvolle maatwerk websites zijn een ander verhaal. Een maatwerk website kan duurder zijn omdat het bouwen ervan meer tijd en moeite kost, maar het eindresultaat is de extra kosten meestal waard. Maatwerk websites worden meestal gebouwd met een CMS, waardoor je gemakkelijk inhoud kunt beheren, nieuwe pagina’s kunt toevoegen en updates kunt uitvoeren zonder dat je een webontwikkelaar nodig hebt. Bovendien kunnen maatwerk websites worden geoptimaliseerd voor SEO, waardoor ze gemakkelijker te vinden zijn in de resultaten van zoekmachines.

Website optimalisatie

De technieken, de markt en trends veranderen in sneltreintempo. Optimaliseren op zijn tijd is voor elke website een goed idee. Je blijft hierdoor beter vindbaar in zoekmachines en houdt een uitstekende basis voor SEA of e-mail marketing.

We gebruiken verschillende tools en methodes om de gebruiksvriendelijkheid (o.a. Google analytics, Hotjar, Google search console), het design en de vindbaarheid te testen. Onze technische analyse en SEO-APK kun je zien als een soort nul-meting. We ontdekken waar je relatief eenvoudig winst kunt halen om je website of webshop nog fijner te maken voor je bezoeker én beter te ranken in Google en BING. Onze designers en developers hebben voor ieder vraagstuk wel een oplossing.

Websitebeheer

Net als bij een auto of huis ontkom je niet aan onderhoud voor de website. In het CMS zitten plug-ins die regelmatig updates krijgen. Als je dat niet bijhoudt, loop je het risico dat je website minder goed gaat functioneren. Daar hebben je bezoekers last van en Google ook. Daarnaast is veiligheid een belangrijk aspect. Updates zijn er vooral ook om je website veilig te houden tegen hackers.

Net als bij een auto of huis ontkom je niet aan onderhoud voor de website. In het CMS zitten plug-ins die regelmatig updates krijgen. Als je dat niet bijhoudt, loop je het risico dat je website minder goed gaat functioneren. Daar hebben je bezoekers last van en Google ook. Daarnaast is veiligheid een belangrijk aspect. Updates zijn er vooral ook om je website veilig te houden tegen hackers.

Als webbeheer niet je core business is, kost het je vele uren (en ergernis) om bij te houden. Alles wat je vaak doet, gaat je makkelijker af. Besteedt het uit aan onze digiwonders. We updaten, checken of alles vervolgens nog werkt en maken back-ups. We kunnen je supersnel helpen als wij de hosting van je website doen, maar we loggen ook bij andere hostingpartijen voor je in.

Vragen over je website? Of benieuwd hoe we je kunnen helpen? Aarzel niet en kom even bij ons in de lucht.

Wat kost een nieuwe website?

Om je een goed beeld te geven van wat een website of webshop bij Digitaal Betrokken kost kun je uitgaan van een bedrag van € 2500,- oplopend tot € 8000,-. In sommige gevallen valt dit hoger uit, maar dit zijn de kosten die we doorgaans rekenen.

Het gat tussen deze twee bedragen zit hem vooral in de wensen van de klant en of er al een bestaande website met een goed interactie ontwerp is waar zaken van overgenomen kunnen worden of niet.

Werkzaamheden die van invloed zijn op de kosten maar vooral ook op het eindresultaat zijn webdesign (uiteraard mobilefirst), een grondige SEO-analyse en een vindbaarheidsplan en het schrijven (of redigeren) en vertalen van goede wervende teksten. Wil je met online marketing starten dan houden we hier ook direct rekening mee bij de ontwikkeling van de website of webshop. Door middel van het installeren van diverse analyse tools en zo integreren we vaak direct mailsoftware die het mogelijk maakt om e-book inschrijvingen op te volgen met complete mailfunnels. Als je dit direct meeneemt scheelt dat in een later stadium tijd en geld en kun je direct starten met het werven nieuwe klanten!

Website optimalisatie

Met website optimalisatie bedoelen we het uitvoeren van werkzaamheden aan je bestaande website of webshop en het door ontwikkelen ervan. Een website of webshop is eigenlijk nooit klaar, er valt altijd wel wat te optimaliseren. Zeker als je website een belangrijke rol speelt in je dagelijkse business (bij het werven van nieuwe klanten bijvoorbeeld) kunnen optimalisaties en doorontwikkeling van je website of webshop het verdere succes voor jou bepalen (denk hierbij vooral aan het interactie ontwerp waar veel winst te behalen valt).

Onze designers en developers hebben voor (bijna) ieder vraagstuk wel een oplossing. En we geven zelf ook graag adviezen op welke wijze je de website zou kunnen verbeteren. Hierbij krijgen we ook hulp van de tools die we gebruiken en aan kunnen geven hoe jouw website nu presteert en waar verbeterpunten liggen. Deze hebben doorgaans betrekking op gebruiksvriendelijkheid, het design en de vindbaarheid van de website of webshop (maar er is ook vaak behoefte aan het maken van koppelingen met handige tools). Zo voeren we bijvoorbeeld regelmatig een technische analyse (een soort nulmeting) uit van een website of webshop om te kijken op welke vlakken er relatief eenvoudig winst valt te behalen met als doel om de website duidelijker te maken voor de bezoeker, maar bovenal om de vindbaarheid (en daarmee de rankings) in Google te verbeteren.

Website beheer

Net zoals een auto of een huis heeft je website onderhoud en beheer nodig, hij wordt tenslotte dagelijks meerdere keren gebruikt. Het blijft uiteindelijk software en zeker met het ook op veiligheid is het van belang om ervoor te zorgen dat deze veilig is en vooral blijft! Veel websites (of beter gezegd, het CMS ervan) maken gebruik van plug-ins waar regelmatig updates voor uitgebracht worden. Loop je achter met het updaten van deze plug-ins dan loop je het risico dat ze minder gaan functioneren dan gewenst en je geen recht hebt op ondersteuning vanuit de ontwikkelaar. Updates worden dus uitgebracht zodat je kunt profiteren van nieuwe functionaliteiten, maar ook om ‘gaten’ te dichten (patchbeheer) die hackers hebben gevonden om je website te hacken.

Op structurele basis beheren we je website onder meer door het updaten, het nalopen van de veranderingen van de updates (er verandert nogal eens wat na het updaten waardoor functies niet meer werken of de website veranderd is in het design bijvoorbeeld) en maken we backups. Draait de website op onze eigen servers, dan is het helemaal makkelijk voor ons om dit te doen, omdat we zo (ook bij eventuele storingen) sneller kunnen handelen, maar we kunnen het website beheer ook uit handen nemen mocht je website niet door ons gehost worden!

Website ondersteuning nodig?

Bovenstaand hebben we in hoofdlijnen beschreven wat wij doen voor onze klanten op het gebied van website of webshop ontwikkeling, het optimaliseren, onderhouden en beheren ervan. Heb je nu een specifieke vraag die hier nog niet beantwoord is (en dat zou zomaar kunnen aangezien hier nog veel meer over te schrijven is), neem gerust contact met ons op dan horen we graag voor welke uitdaging je staat en kunnen wij snel genoeg aangeven of we die uitdaging aan kunnen.

Bij Digitaal Betrokken hebben wij meer dan tien jaar ervaring in website ontwikkeling. Onze ervaren website ontwikkelaars werken nauw samen met jou om een website te ontwikkelen die voldoet aan al jouw wensen en eisen. Met onze ruime ervaring in het vakgebied weten wij precies hoe wij jouw website kunnen optimaliseren voor de beste resultaten. Wil je eerst nog wat meer lezen over Digitaal betrokken, check dan onze blog voor het laatste nieuws. 

Wil jij succesvolle maatwerk websites ontwikkelen of een template website? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking.

Wil je meer informatie?

Klaar voor de volgende stap na alles wat je gelezen hebt? Laat je gegevens achter en we bellen je terug! Leuk.

    We werken voor: