Website ontwikkeling, website laten maken

Wil je een nieuwe website maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met de beschikbare opties en keuzes kan het overweldigend zijn. Ga je voor zelf een website maken of laat je het aan een professional over? Wat je ook kiest, een goede voorbereiding is essentieel. In dit artikel helpen we je alvast op weg. Zo maak je weloverwogen beslissingen en kom je niet voor verrassingen te staan.

Online zichtbaarheid en vindbaarheid

In het huidige digitale tijdperk is een website essentieel voor elke organisatie die online aanwezig wil zijn. Om je te onderscheiden van je concurrenten, vraagt het proces tegenwoordig om een professionele aanpak met diverse disciplines. Denk aan de technische website bouwen, foto’s, teksten, video, betaalmogelijkheden, inschrijfformulieren en andere plugins koppelen, de juiste keywords, etc.

Dit kan heel ontmoedigend werken, vooral als je geen ervaring hebt met het ontwerpen of ontwikkelen van websites.

In dit artikel leiden we je door de 10 essentiële stappen om een nieuwe website te (laten) maken. Het is belangrijk om de tijd te nemen en aandacht te besteden aan elke stap, omdat deze een aanzienlijk verschil kan maken in het succes van je website. Of je nu een ondernemer, blogger of gewoon op zoek bent om je werk te laten zien, volg deze stappen om een professionele en functionele website te maken.

We gaan in op punten waar je op moet letten als je zelf je website wilt ontwikkelen, maar geven we ook tips waar je op moet letten als je een website laat maken door een webontwikkelaar, een development bureau of je de websiteontwikkeling uitbesteed aan een websitebouwer. Want ook voor het uitbesteden van je website moet je keuzes maken en kan goed advies je daarbij helpen.

bussines websites

Mogelijke doelen voor het creëren van een nieuwe website

Bij het maken van een nieuwe website kun je verschillende doelen nastreven. Voorbeelddoelen zijn potentiële klanten aantrekken, je online zichtbaarheid verhogen of een online visitekaartje met informatie over je bedrijf en je producten of diensten bieden.

Als je doelen stelt, kun je op een later moment ook controleren of je ze gaat halen of gehaald hebt met concrete cijfers. Daarom is het essentieel om specifieke, meetbare doelen te stellen. Bijvoorbeeld, het aantal bezoekers met 25% vergroten, 15% meer online aanvragen en verkoop, de bounce rate met 10% verlagen of de vindbaarheid in zoekmachines verbeteren. Deze doelen bepalen de richting van het project en helpen bij het bepalen wanneer de website succesvol voor je is.

Naast het aantrekken van potentiële klanten kan een doel zijn om de online strategie te verbeteren. Bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van sociale media marketing. Daarnaast kan juist de kwaliteit vasthouden een doel zijn voor een website die al enige tijd bestaat.

Kortom, maak de doelen van een vernieuwde of nieuwe website zo specifiek en meetbaar mogelijk. Zo’n aanpak zorgt ervoor dat het project de beste kans op succes heeft.

Een website laten maken en zelf een website maken.

Een website goed opzetten kan een tijdrovend proces zijn. Het juiste ontwerp, uniek webdesign de hostingkosten en zoekmachineoptimalisatie zijn slechts enkele van de vele punten waar je rekening mee moet houden, maar die van cruciaal belang zijn. Zowel het zelf maken van een website als het laten maken van een website heeft voordelen en nadelen.

Zo kan zelf een website bouwen betekenen dat je meer controle hebt over de inhoud van de site en dat je de kosten laag houdt. Het nadeel is dat een goede website ontwikkelen meer tijd en technische kennis vereist dan de meeste mensen hebben. Met als gevolg een minder professionele website. Maar als je besluit om een webdesignbureau in te schakelen, kun je profiteren van hun expertise. Zij pakken het ontwerpen en ontwikkelen van websites die zoekmachine-optimalisatie en hostingkosten omvatten op een professionele manier aan.

Het is belangrijk om de feiten over het designproces van websites en het ontwikkelen van een website zorgvuldig te overwegen voordat je een keuze maakt. Goedkope websites kunnen verwarring veroorzaken en zijn minder ingericht op zoekmachineoptimalisatie, terwijl professionele websites doorgaans meer kosten met zich meebrengen, maar de kans op succes vergroten en behoud van kwaliteit waarborgen. In het algemeen is het belangrijk om je doelgroep, kosten voor hosting en de huisstijl goed te overwegen voor je overgaat tot het plaatsen van onderdelen op de site.

De belangrijkste beslissing om websiteontwikkeling uit te besteden is misschien wel tijd! De tijd dat je met de ontwikkeling bezig bent, kun je maar één keer besteden. Want de tijd die je zelf in de ontwikkeling stopt kun je niet besteden aan je core business.

Reken die tijd eens om naar dat wat je normaal verdient en houdt dat tegen de kosten aan van het laten ontwikkelen door een gespecialiseerd website-ontwikkelingsbureau. Verdien je normaal in 3 maanden € 15.000,-, maar heb je voor een nieuwe website  3 maanden tijd nodig en haal je daardoor slechts de helft van je omzet? Dan lijkt uitbesteden van de website voor € 5.000,- (die ook nog eens in één maand opgeleverd kan worden) de keuze eenvoudig te maken. Uitbesteden is ons advies 🙂

 Voordelen voor het laten maken van een website

 1. Professioneel ontwerp: Als je een professioneel webdesignbureau of een ervaren webdesigner inschakelt, kun je rekenen op een aantrekkelijk en professioneel ontwerp dat aansluit bij je merkidentiteit en de behoeften van je doelgroep.
 2. Tijdsbesparing: Het uitbesteden van het maken van een website bespaart je tijd, vooral als je zelf niet bekend bent met webdesign en ontwikkeling. Je kunt je richten op andere aspecten van je bedrijf, terwijl professionals de website voor je creëren.
 3. Technische expertise: Webdesigners hebben vaak uitgebreide technische kennis en ervaring. Ze kunnen complexe functionaliteiten en aanpassingen implementeren die je mogelijk zelf niet kunt realiseren.
 4. Ondersteuning en onderhoud: Webdesignbureaus bieden vaak doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten. Ze kunnen je helpen bij het oplossen van technische problemen, het updaten van de website en het waarborgen van de beveiliging.

Nadelen van zelf een website maken:

 1. Tijdsinvestering: Het zelf maken van een website vergt tijd en inzet, vooral als je weinig ervaring hebt met webdesign. Het kan maanden tot een jaar duren voordat je de gewenste resultaten bereikt.
 2. Leercurve: Als je niet voldoende kennis hebt van webdesign en ontwikkeling, moet je mogelijk nieuwe vaardigheden leren of jezelf vertrouwd maken met websitebouwers en technische aspecten.
 3. Mogelijke beperkingen: Afhankelijk van je technische vaardigheden en de tools die je gebruikt, kun je beperkt zijn in de complexiteit van het ontwerp en de functionaliteiten die je kunt inplannen.heldere ontwerpen

Stappenplan om een nieuwe website te laten maken:

Een professionele en aantrekkelijke website is voor veel bedrijven een belangrijk marketinginstrument om potentiële klanten aan te trekken en hun online zichtbaarheid te vergroten. Het creëren van een nieuwe website kan echter een complex proces zijn, vooral voor bedrijven zonder veel ervaring op het gebied van online marketing en webdesign.

Hier vind je 10 stappen om met succes een nieuwe website te laten maken, inclusief het ideale webdesign bureau vinden en het ontwerpen van een unieke huisstijl die past bij de doelgroep. We besteden ook aandacht aan SEO-strategieën, content creatie en het sociale media marketing inzetten om behoud van kwaliteit te waarborgen en het aantal tevreden klanten te vergroten.

Volg je dit stappenplan, dan is de kans groter op succes, terwijl je de kosten en eventuele verwarring over technische aspecten tot een minimum worden beperkt:

 1. Bepaal specifiek het doel en de doelgroep van je website: Definieer duidelijk wat je met je website wilt bereiken en wie je doelgroep is. Dit helpt bij het bepalen van de juiste inhoud, functionaliteit en ontwerpkeuzes.
 2. Maak een plan en een duidelijke structuur: Maak een overzicht van de belangrijkste pagina’s die je wilt opnemen en hoe ze met elkaar verbonden moeten zijn. Dit vormt de basis voor de structuur en navigatie van je website.
 3. Kies een domeinnaam: Selecteer een domeinnaam die relevant is voor je website en gemakkelijk te onthouden voor je doelgroep. Controleer de beschikbaarheid van de domeinnaam en registreer deze bij een domeinregistratiedienst.
 4. Zoek een betrouwbare webhostingprovider: Kies een webhostingprovider die goede prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging biedt. Vergelijk verschillende opties en kies er een die past bij je behoeften en budget.
 5. Ontwerp en functionaliteit: Bepaal hoe je website eruit moet zien en welke functionaliteiten je wilt opnemen. Je kunt een professionele webdesigner inhuren of gebruikmaken van een websitebouwer met sjablonen die je kunt aanpassen aan je behoeften.
 6. Ontwikkel de inhoud: Creëer boeiende en relevante inhoud voor je website, zoals teksten, professionele foto en video’s. Zorg ervoor dat je inhoud aansluit bij je doelgroep en je merkidentiteit.
 7. Bouw en optimaliseer de website: Gebruik een CMS zoals WordPress om je website te bouwen en aan te passen naar je ontwerp en functionaliteit. Optimaliseer je website voor snelheid, responsiviteit en zoekmachinevriendelijkheid.
 8. Test je website: Controleer grondig of alle functionaliteiten correct werken en of de website er goed uitziet op verschillende apparaten en browsers. Los eventuele problemen op en zorg voor een soepele gebruikerservaring.
 9. Lancering: Zodra je tevreden bent met je website, is het tijd om deze te lanceren. Zorg ervoor dat je de benodigde stappen neemt om je website live te zetten, zoals het verbinden van je domeinnaam met je webhostingaccount.
 10. Onderhoud en optimalisatie: Zorg er als laatste stap voor dat je je website regelmatig bijwerkt met nieuwe inhoud en functionaliteiten. Monitor de prestaties van je website, analyseer gebruikersgedrag en pas een goede strategie aan om je website continu te verbeteren.

Brainstormen voor de beste ideeën

Soms is het heel verhelderend om met een professioneel bureau te sparren. Dat kan ook met Digitaal Betrokken. We delen in het prille begin onze kennis met je over wat het beste bij je past. Welk CMS is het meest geschikt? Hoeveel pagina’s heb ik nodig? Welke plugins zijn er beschikbaar voor technische toepassingen (zoals automatisch mailen, offertes of berekeningen)? Hoeveel tekst moet er op elke pagina en hoeveel foto’s?

Deze en veel meer vragen stellen we tijdens een brainstormsessie, zodat je een goed beeld krijgt van wat nodig is en idee echt een plan van aanpak wordt. Heb je interesse? We maken graag tijd voor je vrij. Na afloop ontvang je een uitgebreid rapport waar je zelf mee aan de slag kunt of als briefing kunt gebruiken voor je webbureau.

<Ik wil meer weten over een brainstormsessie>

Wanneer is de beste tijd om je website te laten ontwikkelen?

Als je een ​​nieuwe website wilt (laten) ontwikkelen, is het belangrijk om de juiste tijd te kiezen om te starten met het project. Het is belangrijk om te weten dat het laten ontwikkelen van een website tijd en toewijding vereist, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de site. Een goede planning is essentieel om het proces soepel te laten verlopen en om ervoor te zorgen dat de site op tijd klaar is voor lancering.

Voor optimale resultaten raden we aan je website te laten ontwikkelen tijdens een rustige periode voor je organisatie, zodat potentiële en bestaande klanten niet worden gestoord door mogelijke website-updates of downtime. Naast een goede planning is het ook essentieel om goede content te creëren voor de nieuwe website. Denk aan landingspagina’s, veelgestelde vragen, positieve klantbeoordelingen en een consistente huisstijl.

Daarnaast doe je er goed aan genoeg tijd in te plannen. Gemiddeld duurt het ontwikkelingsproces tussen de vier en twaalf weken, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website. Voor een succesvolle lancering is het belangrijk om de timing en de planning van het project zorgvuldig te coördineren en samen te werken met een professionele webdesign bureau. Zo ben je verzekerd van een website die op tijd en binnen budget wordt opgeleverd, met goede kwaliteit en een effectieve online strategie.

Een professionele website laten maken

Een goede zakelijke website is een belangrijk onderdeel van de online strategie van elke organisatie. Het is het online visitekaartje dat een toekomstige klant vaak als eerste zien. Een professionele website laten maken kan het verschil betekenen tussen wel of geen online zichtbaarheid en het wel of niet bereiken van de ideale klant.

Een op maat gemaakte website met uniek ontwerp laat zien dat je veel zorg en aandacht steekt in het je bedrijf. Een moderne website met goede opbouw geeft bezoekers van de website alle belangrijke informatie die zij nodig hebben. De combinatie van deze aspecten in een professionele website zorgt voor extra omzet en groei voor je organisatie.

Een goede website biedt functionaliteiten als een duidelijk overzicht van de producten of diensten, veelgestelde vragen, klantenbeoordelingen en een ‘Over ons’ pagina met een prachtig verhaal. Het biedt ook zoekmachine optimalisatie en een koppeling met socialmediamarketing en/of email marketing, die de online zichtbaarheid versterken, waardoor de website beter te vinden is in zoekmachines.

Een professionele website laten maken brengt maandelijkse kosten met zich mee, maar deze kosten zijn nodig om de hoge kwaliteit en online vindbaarheid van de website te behouden en voor de veiligheid. De doelgroep is leidend voor de beste huisstijl, webdesign en strategie passend bij je bedrijf.

Een goede website is essentieel voor het succes van elk modern bedrijf. Een professionele website laten maken kan dingen gemakkelijker maken voor zowel de ideale klant als het bedrijf zelf. Het is een investering in de toekomst van het bedrijf en laat het bedrijf als professionele organisatie zien. Je hebt volledige controle over de inhoud en kunt daarmee spelen om je te onderscheiden van de concurrentie. Zie het zeker als verlengstuk van andere online en offline reclame of marketingtools als bijvoorbeeld reclame-uitingen, verpakkingen en reallife events.

vindbaarheid in zoekmachine

Websiteontwikkeling uitbesteden? Dit is hoe het werkt.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er bij het maken van een nieuwe website verschillende belangrijke stappen te volgen en een degelijke voorbereiding. Het begint met het bepalen van het doel en de behoeften van de website, gevolgd door het onderzoeken en selecteren van een geschikt webdesignbureau. Vervolgens is het essentieel om een gedetailleerde briefing te geven aan het bureau, waarin je je merk, doelen, doelgroep en ontwerpvoorkeuren bespreekt. Zo werkt het bij Digitaal Betrokken.

Van briefing tot conceptontwerp

Na de briefing gaan we aan de slag met het creëren van een functioneel ontwerp, dat meerdere keren wordt herzien en verfijnd totdat het aan je verwachtingen voldoet. Daarna begint de ontwikkeling van de technische kant van de website, waarbij de vereiste functionaliteiten worden geïmplementeerd.

De inhoud van je website

Parallel aan de ontwikkeling van de website bereiden we ons samen voor op en creëren we de inhoud die je op de website wilt weergeven, zoals teksten, afbeeldingen en video’s. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces. We zorgen ervoor dat de inhoud relevant en boeiend is voor je doelgroep.

Testen en lanceren

Zodra de website is voltooid, is het tijd om hem te lanceren. We nemen stap voor stap om de website live te zetten, waaronder het verbinden van je domeinnaam en het testen van de functionaliteit(en) op verschillende apparaten en browsers.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd bent in het laten maken van een nieuwe website of een brainstormsessie? Digitaal Betrokken heeft alle vaardigheden in huis. Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat je gegevens achter. We helpen je graag verder met het realiseren van een professionele en effectieve website die voldoet aan je behoeften