Home / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over verschillende aspecten van online marketing. Of je nu vragen hebt over zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine-adverteren (SEA), websiteontwikkeling, design of andere zaken met betrekking tot online marketing, we hebben hier de antwoorden voor je verzameld. We hopen dat deze veelgestelde vragen pagina je kan helpen bij het oplossen van je vragen en het optimaliseren van je online aanwezigheid.

Online marketing

Wat is online marketing?

Online marketing is de marketing van producten of diensten met behulp van digitale technologieën, voornamelijk op het internet. Het omvat een reeks activiteiten zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) contentmarketing, socialemediamarketing, pay-per-click advertising en e-mailmarketing.

Waarom is online marketing belangrijk?

Online marketing is belangrijk omdat het bedrijven (scholen, verenigingen, instellingen enz.) in staat stelt een veel groter publiek te bereiken en relaties op te bouwen met meer klanten. Door gebruik te maken van verschillende strategieën zoals SEO, social media campagnes, content marketing en gerichte advertenties, kunnen bedrijven een effectieve online aanwezigheid creëren die zorgt voor verkoop en betrokkenheid bij hun doelgroep.

Wat valt onder online marketing?

Online marketing omvat activiteiten zoals SEO, website ontwerp en optimalisatie, content creatie, PPC campagnes, social media marketing, email marketing, influencer outreach en meer.

Hoe werkt online marketing?

Online marketing werkt door gebruik te maken van verschillende digitale platforms, zoals websites, social media kanalen, zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing, e-mail campagnes, en meer om potentiële klanten te bereiken. Het doel is meer gekwalificeerde leads aan te trekken en de verkoop te stimuleren door producten of diensten te promoten.

Wat is een attributiemodel? (in kindertaal)

Stel je voor dat je een taart hebt gebakken met al je vrienden. Maar je weet niet wie welk stukje heeft bijgedragen aan de heerlijke smaak van de taart. Een attributiemodel is als een magische manier om te bepalen hoeveel eer elk van je vrienden verdient voor het maken van de taart.

In de wereld van websites en online marketing, willen mensen weten welke advertenties, links of acties ervoor zorgen dat mensen iets kopen of doen. Een attributiemodel is als die magische manier om te achterhalen welke advertentie of actie heeft geholpen om iets te verkopen.

Sommige modellen geven meer eer aan de eerste keer dat iemand over iets hoort, anderen aan de laatste advertentie die ze hebben gezien voordat ze iets kopen. Er zijn veel manieren om het toe te wijzen, en elk model vertelt een ander verhaal over wie heeft bijgedragen aan het succes van iets online.

Dus, een attributiemodel is gewoon een manier om te achterhalen welke vriend (advertentie of actie) hoeveel eer verdient voor het maken van de taart (verkoop of actie). Het helpt mensen te begrijpen welke dingen het beste werken om anderen te laten kopen of doen wat ze willen.

Waarom zou ik kiezen voor een marketing bedrijf in Rotterdam, zoals Digitaal Betrokken, voor mijn online marketing behoeften?

Als je op zoek bent naar een online marketeer in Rotterdam, dan is Digitaal Betrokken de ideale keuze. Ons team heeft uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van zowel de lokale als landelijke online marketing. We combineren innovatieve strategieën met een persoonlijke benadering, wat ons onderscheidt van andere marketing bedrijven in Rotterdam. We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en bieden daarom op maat gemaakte oplossingen die gericht zijn op het maximaliseren van uw online zichtbaarheid en het behalen van uw specifieke doelstellingen. Met onze expertise en toewijding helpen wij uw bedrijf om op te vallen in het digitale landschap.

SEO

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een strategie om de zichtbaarheid van een website op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo te verbeteren. Door het toepassen van SEO-technieken is het mogelijk om de kans op meer bezoekers naar de website via organische zoekresultaten te vergroten.

Waarom is SEO belangrijk voor mijn website?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een essentieel onderdeel van het succes van elke website. Het helpt ervoor te zorgen dat je site verschijnt in de topresultaten voor relevante zoekopdrachten, waardoor je het juiste publiek bereikt en meer bezoekers krijgt. SEO helpt ook om de gebruikerservaring te verbeteren door ervoor te zorgen dat pagina’s goed gestructureerd, gemakkelijk te navigeren en snel te laden zijn. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, kan je zichtbaarheid vergroten, meer verkeer genereren en uiteindelijk meer conversies (potentiële klanten).

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek is een proces waarbij je onderzoekt welke zoekwoorden of zoektermen gebruikers gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar producten, diensten, informatie of andere inhoud op het internet. Het is een belangrijk onderdeel van SEO, omdat het je helpt te begrijpen hoe je doelgroep zoekt en welke zoekwoorden je moet targeten om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Tijdens een zoekwoordenonderzoek is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de populariteit van zoekwoorden, maar ook naar de relevantie ervan voor jouw website. Je moet ook kijken naar de zoekintentie van jouw doelgroep en begrijpen wat ze echt zoeken en welke vragen ze hebben. Door deze informatie te gebruiken kun je jouw inhoud optimaliseren en jouw website beter laten ranken in zoekmachines. Met verschillende tools zoals Google keywoordplanner, Google Trends, Google search Console, Semrush, Ahrefs komen we tot uitgebreide zoekwoordenonderzoeken.

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het verwerven van links van andere websites naar je eigen website om de SEO te verbeteren. Dit wordt gedaan door inhoud te creëren waar andere sites naar willen linken, actief te zijn op sociale media en webmasters te benaderen met suggesties voor inhoud of verzoeken om linkruil. Linkbuilding verhoogt de zichtbaarheid van je website en zorgt voor meer verkeer. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij zoekmachines en kan leiden tot hogere rankings, wat leidt tot meer bezoeken en klanten.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn inkomende links van de ene webpagina naar de andere. Zij geven aan dat de website waarnaar wordt gelinkt, kwaliteitsinhoud heeft en waardevol is voor de lezer. Backlinks van andere websites zijn een krachtige manier voor zoekmachines zoals Google om de relevantie van een website te bepalen en de plaats ervan in de zoekresultaten te bepalen.

Waarom zijn backlinks belangrijk voor SEO?

Backlinks zijn belangrijk voor SEO omdat ze dienen als een vorm van “stem” die zoekmachines aangeeft dat jouw website inhoud van hoge kwaliteit is. Dit is nuttig bij het verbeteren van de ranking van je website en het vergroten van de zichtbaarheid op de pagina’s met zoekmachineresultaten (SERP’s). Wanneer andere websites teruglinken naar die van jouw, zendt dit in wezen signalen naar de zoekmachine dat jouw inhoud relevant, gezaghebbend en betrouwbaar is.

Wat is een technische SEO analyse?

Een technische SEO-analyse is een proces dat wordt gebruikt om je website te beoordelen en jouw algoritmische zoekmachine ranking te evalueren. Het richt zich op de technische aspecten van de architectuur van je website, zoals HTML-code, sitestructuur, inhoudsindexering, URL-structuur en interne linkstructuur. Deze analyse heeft als doel gebieden te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn om de rankings voor relevante zoektermen te verhogen, zodat het (organische) verkeer kan toenemen.

Wat is een SEO concurrentie analyse?

Een SEO concurrentie analyse is het proces van het beoordelen van de online concurrentie om de meest effectieve zoekmachine optimalisatie (SEO) strategieën te bepalen. Dit omvat het onderzoeken en analyseren van websites van concurrenten om de technieken te ontdekken die zij gebruiken en hoe zij worden gerangschikt door zoekmachines. De inzichten verzameld tijdens een SEO concurrentieanalyse kunnen helpen digitale marketing campagnes te sturen om concurrenten te overtreffen, meer gekwalificeerd verkeer te genereren en de online zichtbaarheid te vergroten.

Wat is het verschil tussen on-page en off-page SEO?

On-page SEO omvat het aanbrengen van wijzigingen in de kenmerken van individuele webpagina’s, items zoals title tags en meta beschrijvingen, met als doel het verbeteren van zoekmachine rankings.
Off-page SEO vertrouwt op andere websites om terug te linken naar jouw website, wat helpt om geloofwaardigheid op te bouwen en rankings te verbeteren. Daarbij gaat het bij off-page SEO om social media marketing, content marketing en linkbuilding. Met andere woorden, off-page SEO is meer gericht op het verkrijgen van externe links om jouw verkeer te verhogen, terwijl on-page SEO zich concentreert op het optimaliseren van de inhoud binnen je website voor betere zoekmachine rankings. Beide soorten SEO zijn essentieel voor een succesvolle online aanwezigheid.

Wat is een permalink?

Een permalink is een vaste URL die verwijst naar een specifieke pagina of bericht op een website of blog. Het woord “permalink” staat voor “permanente link”, wat betekent dat het adres niet verandert en altijd toegang geeft tot dezelfde inhoud, zelfs als die inhoud op een later tijdstip wordt bijgewerkt. Permalinks worden vaak gebruikt om te linken naar specifieke blogposts, artikelen, productpagina’s en andere inhoud op een website, en maken het gemakkelijk voor gebruikers om terug te keren naar dezelfde pagina of inhoud zonder te hoeven zoeken.

Zijn permalinks belangrijk voor SEO?

Ja, permalinks zijn een belangrijk onderdeel van SEO (Search Engine Optimization). Permalinks worden gebruikt als een manier om zoekmachines te vertellen waar een specifieke pagina over gaat en welke inhoud er op die pagina te vinden is. Het is belangrijk om permalinks te gebruiken die relevant zijn voor de inhoud van de pagina, omdat zoekmachines permalinks gebruiken om de relevantie van een pagina te beoordelen. Het gebruik van goed gestructureerde en zoekmachine-vriendelijke permalinks kan helpen bij het verbeteren van de ranking van een website in de zoekresultaten van zoekmachines.

Wat is de SERP?

De SERP (Search Engine Results Page) is de pagina die verschijnt nadat een gebruiker een zoekopdracht heeft uitgevoerd op een zoekmachine, zoals Google. De SERP toont een lijst met relevante websites, links en andere inhoud, samen met featured snippets, kennisgrafieken en advertenties. De rangschikking van deze resultaten wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder zoekwoorden, algoritmen van zoekmachines en gebruikersgedrag. Het doel van optimalisatie voor de SERP is een hogere ranking en zichtbaarheid in zoekmachines.

Wat is een featured snippet?

Een featured snippet is een speciaal zoekresultaat dat wordt weergegeven bovenaan de organische zoekresultaten van een zoekmachine, zoals Google. Het bevat een beknopte samenvatting van het antwoord op een specifieke vraag of zoekopdracht, evenals de bron waaruit het antwoord afkomstig is.

Featured snippets worden ook wel “positie nul” genoemd omdat ze bovenaan de zoekresultaten verschijnen en vaak het beste antwoord op de vraag van de gebruiker geven. Ze zijn bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren door snelle en directe antwoorden te bieden, zonder dat de gebruiker door verschillende webpagina’s hoeft te navigeren.

Featured snippets kunnen verschillende formaten hebben, zoals tekst, afbeeldingen, lijsten of tabellen, afhankelijk van de aard van de zoekopdracht. Ze zijn een belangrijk onderdeel geworden van zoekmachine-optimalisatie (SEO) omdat ze kunnen leiden tot meer verkeer naar een website en de zichtbaarheid van het merk kunnen vergroten.

Wat is structured data?

Structured data is een methode om informatie op een gestructureerde manier in de code van een website op te nemen, zodat zoekmachines deze informatie beter kunnen begrijpen en presenteren aan gebruikers. Het wordt ook wel schema markup genoemd.

Met structured data kun je zoekmachines helpen om belangrijke informatie op je website te identificeren en te categoriseren. Dit kan het voor zoekmachines gemakkelijker maken om je website te begrijpen en te analyseren, wat kan leiden tot een betere ranking in zoekresultaten en mogelijk ook tot meer verkeer naar je website.

Structured data kan verschillende soorten informatie bevatten, zoals de naam van de auteur, de datum van publicatie, de beschrijving van de inhoud, het type inhoud (bijvoorbeeld een artikel, een recept, een video), evenals andere metadata.

Wat is de relatie tussen featured snippets en structured data?

Structured data is informatie die op een gestructureerde manier is opgenomen in de code van een website, om zoekmachines te helpen begrijpen waar de content over gaat. Featured snippets maken ook gebruik van structured data om de informatie te structureren en te organiseren, zodat deze op een gestructureerde manier kan worden weergegeven.

Door structured data op de juiste manier te implementeren op een website, kunnen zoekmachines beter begrijpen wat de content van de website is en hoe deze gerelateerd is aan andere informatie op het web. Dit kan helpen om de kans te vergroten dat de content als een featured snippet wordt weergegeven, omdat zoekmachines de informatie beter kunnen begrijpen en presenteren aan gebruikers.

Het gebruik van structured data vereist echter wel enige technische kennis en ervaring. Als je hulp nodig hebt bij het implementeren van structured data op je website, kun je een SEO-expert raadplegen die bekend is met deze technieken.

wat is Google E-E-A-t?

Google geeft om “E-A-T”, wat staat voor Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid. In principe willen ze er zeker van zijn dat websites en de inhoud ervan ‘legaal’ zijn en geen leugens verspreiden. Deskundigheid betekent dat de mensen die de inhoud maken weten waar ze het over hebben. Autoriteit betekent dat de website en de auteurs gerenommeerd en gerespecteerd zijn. Betrouwbaarheid betekent dat de gegeven informatie accuraat en geloofwaardig is.

Google beslist wat mensen in de zoekresultaten te zien krijgen op basis van E-A-T. Sites met een hoge E-A-T hebben meer kans om hoger te scoren in de zoekresultaten. Dit is belangrijk voor alle soorten inhoud, niet alleen voor medische informatie. Vooral voor websites die het leven van mensen echt kunnen beïnvloeden.

Wil jij je E-A-T verbeteren? Zorg voor hoogwaardige, accurate en betrouwbare inhoud en zorg voor deskundige copywriters. Een goede reputatie opbouwen is ook belangrijk. Probeer waardevolle dingen te publiceren, krijg shoutouts van andere sites en zorg voor een solide online aanwezigheid.

Google <3 content” verwijst naar het initiatief van Google om waardering te tonen voor kwaliteitscontent op het internet. Het symbool “<3” staat voor een hart (❤️), dat liefde of waardering symboliseert. Dit initiatief benadrukt de inzet van Google om hoogwaardige, waardevolle en boeiende inhoud in zijn zoekresultaten te bevorderen en te belonen.

Google werkt voortdurend aan het bijwerken van zijn zoekalgoritmen om relevante en nuttige inhoud die voldoet aan de behoeften van gebruikers, voorrang te geven. Door hoogwaardige inhoud te bevorderen, streeft Google ernaar de best mogelijke zoekervaring te bieden aan gebruikers. Dit betekent dat websites en makers die waardevolle en goed geoptimaliseerde inhoud produceren, een grotere kans hebben om goed te scoren in de zoekresultaten van Google en een breder publiek te bereiken.

Als je specifieke vragen hebt of meer informatie wilt over het creëren van inhoud of de zoekalgoritmen van Google, kun je ze gerust stellen!

SEA

Wat kost google (BING) ads?

De kosten van zoekmachine adverteren hangt grotendeels af van het type zoekwoord waarop je je richt en de concurrentie voor dat zoekwoord. Je betaalt kosten per click, aan Google of BING, dit kan uiteenlopen van € 0,20 per click tot aan € 13,00 per click (bijvoorbeeld in de advocatuur). Hiervoor reserveer je doorgaans een dagelijks advertentiebudget welke je in kunt stellen. Daarnaast kunnen er ook andere kosten, zoals (eenmalige) setup kosten, beheerkosten en optimalisatie kosten in rekening gebracht worden. Voorafgaande aan een campagne kun je al goed in kaart laten brengen wat de potentie en de te verwachten kosten zijn van een Google ads campagne voor jouw organisatie.

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren (SEA) is een methode van online marketing die we gebruiken om verkeer en zichtbaarheid van websites te genereren door te betalen voor “gesponsorde” advertenties die verschijnen op de resultatenpagina’s van zoekmachines. SEA werkt door website of webshop eigenaren de mogelijkheid te bieden op relevante zoekfwoorden of zinnen tegen betaling vindbaar te worden. Wanneer iemand naar deze termen zoekt, verschijnen de gesponsorde advertenties bovenaan de pagina, waardoor de websiteeigenaar (adverteerder) meer zichtbaarheid en meer webverkeer krijgt. Bovendien heb je adverteerder met Google Adwords toegang tot een verscheidenheid aan targeting-methoden zoals demografie, leeftijdsgroepen, locatie, tijd-van-de-dag, enz., met deze opties zorgen we ervoor dat de advertenties de juiste doelgroepen bereiken.

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Adverteren via zoekmachines is een effectieve manier om potentiële klanten te bereiken die al op zoek zijn naar de producten en diensten die jij aanbiedt. Via zoekmachines zoals Google kan je bieden op relevante zoekwoorden en gerichte advertenties plaatsen bovenaan de pagina’s met zoekmachineresultaten (SERP’s). Hoe meer je biedt, hoe hoger je advertentie in de zoekrangschikking wordt geplaatst. Wanneer een klant op jouw advertentie klikt, wordt hij naar je website gestuurd, wat kan leiden tot conversies en verkoop.

Voordelen zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine adverteren heeft het potentieel om leads te genereren, naamsbekendheid op te bouwen, doelgericht verkeer voor conversies te sturen en de totale ROI te verhogen. Bovendien kun je je richten op klanten op basis van hun zoekopdrachten, locatie, tijdstip en andere criteria.

Wat zijn de nadelen van zoekmachine adverteren?

De nadelen van zoekmachine adverteren zijn de kosten, concurrentie van andere adverteerders, moeilijkheid in het bijhouden van de resultaten van advertenties, en de mogelijkheid op klikfraude. Om een goede en effectieve SEA campagne te hebben is het wel prettig als je kennis hebt van Google ads.

Waar staat de afkorting SEA voor?

SEA staat voor Search Engine Advertising, in het Nederelands gewoon ‘zoekmachine adverteren’.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een online winkelcentrum waar klanten kunnen zoeken naar artikelen en prijzen van verschillende winkels kunnen vergelijken. Het biedt een handige manier voor gebruikers om de beste deals en aanbiedingen van verschillende handelaren te vinden.

Met Google Shopping kan je producten weergeven in een afbeelding, samen met de prijs, de beschrijving en de naam van je winkel. Wanneer gebruikers op een advertentie klikken, worden ze naar jouw website gebracht waar ze het product kunnen kopen.

Wat moet je doen om te starten met Google Shoppping?

Om te beginnen met Google Shopping moet je een Merchant Center-account maken en beheren, jouw producten opnemen in het Merchant Center en je advertentiecampagnes koppelen aan Google Ads. Daarnaast moet je producttitels, afbeeldingen en beschrijvingen optimaliseren voor Shopping-advertenties. Tot slot wil je filters en regels gebruiken om jouw doelgroep te verfijnen en ervoor te zorgen dat uw Shopping-campagne op schema blijft.

Wij maken hiervoor gebruik van Channable.

Wat is RLSA(remarketing)?

RLSA’s (Remarketing Lists for Search Ads) zijn Google Ads-campagnes waarmee je advertenties kan richten op mensen die eerder jouw website of app hebben bezocht. Door RLSA te gebruiken, kun je verschillende advertentieberichten en aanbiedingen tonen aan mensen die al interactie hebben gehad met je merk, waardoor de kans groter wordt dat ze converteren.

Wat is klantenmatch en wat kan je ermee in Google Ads?

Klantenmatch is een functie in Google Ads waarmee adverteerders hun eigen klantgegevens kunnen gebruiken om gerichte advertenties te tonen aan specifieke doelgroepen. Met Klantenmatch kun je jouw eigen klantenbestanden uploaden naar Google Ads en vervolgens advertenties richten op deze specifieke klantgroepen.

Met Klantenmatch kun je verschillende acties ondernemen:

Remarketing: Je kunt advertenties tonen aan mensen die al interactie hebben gehad met jouw bedrijf, zoals bestaande klanten of eerdere websitebezoekers. Door je klantenbestand te uploaden en te matchen met gebruikers op Google, kun je hen relevante advertenties tonen om hen terug te brengen naar je website of ze te laten converteren.

Vergelijkbare doelgroepen: Nadat je jouw klantenbestand hebt geüpload, kun je vergelijkbare doelgroepen maken. Google gebruikt machine learning om te identificeren en te targeten op gebruikers die vergelijkbaar gedrag vertonen als je bestaande klanten. Dit stelt je in staat om nieuwe potentiële klanten te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

Klantmatch voor YouTube: Met Klantenmatch kun je ook advertenties targeten op YouTube op basis van je klantenbestand. Dit stelt je in staat om specifieke boodschappen te communiceren aan je bestaande klanten terwijl ze video’s bekijken op het YouTube-platform.

Klantenmatch is een krachtige tool waarmee je jouw advertenties relevanter kunt maken en je marketinginspanningen kunt richten op specifieke doelgroepen die al bekend zijn met je bedrijf. Het helpt je om de betrokkenheid en conversie te verhogen door gepersonaliseerde advertenties aan te bieden aan mensen die al interesse hebben getoond in jouw producten of diensten.

Design

Wat is webdesign?

Webdesign is het proces van het creëren van visueel aantrekkelijke en functionele websites die een aantrekkelijke online ervaring creëren voor gebruikers. Het omvat codering, grafisch ontwerp, user experience design (ux) en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Waarom is webdesign belangrijk?

Webdesign is belangrijk omdat het een cruciaal onderdeel is van de gebruikerservaring en de manier waarop klanten jouw bedrijf waarnemen. Een goed webdesign maakt een website aantrekkelijk en efficiënt en helpt jouw merkidentiteit te vestigen. Het helpt er ook voor te zorgen dat informatie gemakkelijk te vinden is, wat leidt tot een betere klantenbinding en een hogere conversie.

Wat betekent een conversie gericht design?

Conversiegericht ontwerp is een proces dat gericht is op het verbeteren van de gebruikerservaring, het vergroten van de betrokkenheid en het optimaliseren van webpagina’s om doelen zoals het genereren van leads of e-commerce verkopen te maximaliseren. Het omvat het analyseren van gegevens over gebruikersgedrag, het verzamelen van inzichten uit workshops met klantenfeedback en het samenwerken met belanghebbenden om mogelijkheden voor optimalisatie vast te stellen.

Wat is het verschil tussen UX, UI & CX (web)design?

UX design is user experience design, dat zich richt op de reis van de gebruiker (customer journey) en de manier waarop deze met jouw website of app omgaat. UI-ontwerp, of user interface design, richt zich op de visuele elementen zoals kleuren, typografie en lay-out. CX (customer experience) design combineert de twee eerdere benaderingen, door zich te richten op alle aspecten van de interactie van de klant met jouw bedrijf, van het begin tot het eind.

Wat is een call to action (CTA)?

Een call to action (CTA) is een marketingterm die verwijst naar een prompt waarin kijkers van een website, advertentie of ander digitaal platform wordt gevraagd een onmiddellijke actie te ondernemen, zoals zich inschrijven voor een nieuwsbrief, een ebook downloaden of een aankoop doen.

Welke rol speelt design bij conversieoptimalisatie?

Design speelt een essentiële rol bij conversieoptimalisering omdat het de gebruikerservaring en de besluitvorming kan beïnvloeden. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat klanten snel begrijpen waar ze moeten klikken of welke actie ze moeten ondernemen, terwijl een slecht ontwerp hen kan verwarren of misleiden. Design moet worden gebruikt om de aandacht te vestigen op belangrijke functies, wrijving tijdens het koopproces te verminderen en de navigatie te vergemakkelijken.

Investeer je in het verkrijgen van relevant verkeer naar je website middels zoekmachine adverteren (sea), zoekmachine optimalisatie (seo) en bijvoorbeeld social media advertising, dan wil je niet niet dat mensen afhalen omdat het ontbreekt aan een conversiegericht design!

Website ontwikkeling

Wat is een CMS?

Een CMS (Content Management System) is een softwaretoepassing voor het creëren, beheren en publiceren van digitale inhoud voor websites en toepassingen. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk inhoud zoals tekst, afbeeldingen, audio en video bijwerken, toevoegen en aanpassen.

Wat is het verschil tussen een maatwerk website en een template website?

Het belangrijkste verschil tussen een maatwerk website en een template website is dat een maatwerk website vanaf nul wordt gebouwd, specifiek voor de behoeften van de klant, terwijl een template website gebruik maakt van vooraf gebouwde lay-out- en ontwerpsjablonen om snel een website samen te stellen. Maatwerk websites vergen vaak meer tijd en geld om te ontwikkelen, terwijl sjabloonwebsites veel sneller en goedkoper te maken zijn.

Wat is het beste cms?

Het beste CMS (Content Management System) hangt af van de individuele behoeften van jouw website en doelstellingen. Enkele populaire en veelgebruikte CMS-opties zijn WordPress, Joomla, Drupal, Magento en Shopify.

Hoeveel kost het om een website te laten maken?

De kosten van het laten maken van een website kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp, het type hosting en de vereiste diensten. In het algemeen kunnen basis website projecten variëren van € 2.500 tot €10.000 of meer.

Wat is frontend development?

Frontend-ontwikkeling verwijst naar het proces van het creëren en ontwerpen van gebruikersinterfaces (UI’s) met behulp van HTML, CSS, JavaScript en andere programmeertalen. Het is verantwoordelijk voor het algemene gedrag en de presentatie van een website of applicatie, waarbij de nadruk ligt op hoe deze eruitziet en aanvoelt. Het doel van frontend-ontwikkeling is ervoor te zorgen dat UI’s goed ontworpen, interactief, esthetisch aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn.

Wat is backend development?

Backend-ontwikkeling is het proces van het creëren van webtoepassingen aan de serverzijde, waardoor websites en webtoepassingen kunnen functioneren. Meestal worden programmeertalen als JavaScript, Python, Ruby of PHP gebruikt om de logica en gegevensstructuren te creëren die de website of webapplicatie aandrijven. Het is ook verantwoordelijk voor het verbinden van een webapplicatie met databases, API’s en diensten van derden, zoals betalingsverwerkers.

Wat is headless?

Headless is een type website of web app architectuur die niet steunt op een traditionele grafische gebruikersinterface (GUI). In plaats daarvan handelt de back-end code alle gegevens en inhoud af via API-aanroepen voor zowel de front-end als de back-end.

Wat zijn de voordelen van headless?

De voordelen van headless zijn onder meer schaalbaarheid, flexibiliteit en snellere ontwikkeling. Headless maakt het ook mogelijk dat verschillende teams onafhankelijk aan verschillende projecten en systemen kunnen werken zonder dat zij middelen hoeven te delen. Headless architectuur maakt ook een meer agile benadering van content en data management mogelijk, waardoor snellere iteraties en gestroomlijnde updates mogelijk zijn. Uiteindelijk kan headless architectuur zorgen voor een betere klantervaring.

Analyse

Wat is CTR?

CTR, of click-through rate, is een metriek die wordt gebruikt om de doeltreffendheid van een online advertentie te meten. Het wordt berekend door het aantal klikken op een advertentie te delen door het aantal keren dat de advertentie is gezien (impressies). Een hoge CTR geeft aan dat een advertentie goed aanslaat bij de doelgroep.

Wat is conversieratio?

Conversieratio is het percentage bezoekers van je website of landingspagina die actie ondernemen en converteren in klanten, abonnees of leads. Hoe hoger het conversiepercentage, hoe succesvoller je site/pagina is in het bereiken van zijn doel.

Wat is Google search console?

Google Search Console is een gratis dienst van Google waarmee je de aanwezigheid van jouww site in de zoekresultaten van Google kunt controleren en onderhouden. Het biedt waardevolle feedback, zodat je ervoor kan zorgen dat je website goed wordt geïndexeerd en geoptimaliseerd wordt voor betere zoekmachineresultaten.

Wat is Google analytics?

Google Analytics is een webanalysedienst van Google die websiteverkeer bijhoudt en rapporteert, en waardevolle inzichten verschaft over websitebezoekers en de manier waarop zij met een website of app omgaan. Hiermee kan je de prestaties van je digitale marketing inspanningen meten en datagestuurde beslissingen nemen.

Waarom Google analytics?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Wat is Hotjar?

Hotjar is een alles-in-één analyse- en feedbackplatform dat je helpt te begrijpen hoe je bezoekers je website werkelijk gebruiken. Het legt het gedrag van je gebruikers vast op meerdere apparaten, waaronder desktop, tablet en mobiele apparaten. Het biedt waardevolle inzichten via heatmaps, polls, enquêtes, opnames, trechters, formulieren en meer.

Zijn er alternatieven van Google analytics?

Ja, er zijn veel alternatieven voor Google Analytics, waaronder Adobe Analytics, Mixpanel, Segment, Woopra en Webtrends.

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een gratis tool waarmee we gemakkelijk trackingtags, zoals marketing- en analysecodes, aan websites kunnen toevoegen zonder de code van hun pagina’s te hoeven wijzigen. Het kan worden gebruikt om verschillende soorten websitetags vanaf één centrale locatie te beheren, de implementatie van tags te vereenvoudigen en de verzameling van websitegegevens beter te beheren.

Welke trackingstags kun je met Google Tag Manager plaatsen?

Met Google Tag Manager (GTM) kun je verschillende soorten trackingtags plaatsen op je website, zoals:

 1. Google Analytics trackingtag: Hiermee kun je het gedrag van bezoekers op je website volgen en analyseren.
 2. Google Ads Conversion trackingtag: Hiermee kun je het aantal conversies bijhouden die zijn gegenereerd via je Google Ads-campagnes.
 3. Facebook Pixel trackingtag: Hiermee kun je het gedrag van bezoekers op je website volgen en deze informatie gebruiken om gerichte advertenties te tonen aan deze bezoekers op Facebook.
 4. LinkedIn Insight Tag: Hiermee kun je websitebezoekers retargeten op LinkedIn en inzicht krijgen in de prestaties van je LinkedIn-advertenties.
 5. Hotjar trackingtag: Hiermee kun je het gedrag van bezoekers op je website volgen en deze informatie gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren.
 6. Twitter Ads Conversion trackingtag: Hiermee kun je het aantal conversies bijhouden die zijn gegenereerd via je Twitter Ads-campagnes.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele trackingtags die je met Google Tag Manager kunt plaatsen op je website. Het gebruik van GTM kan je helpen bij het vereenvoudigen van het beheer van trackingtags en het verminderen van de belasting van je website, wat kan leiden tot snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring.

Overige

Wat is een (e-mail) marketing funnel?

Een e-mailmarketingtrechter is een reeks e-mails die worden verzonden om prospects door elke stap van het klanttraject te leiden, van bewustwording tot aankoop. Deze e-mails zijn bedoeld om klanten te boeien, hen nuttige inhoud te bieden en conversies te stimuleren.

Wat is een browser?

Een browser is een softwaretoepassing waarmee mensen toegang kunnen krijgen tot het internet, het kunnen bekijken, erdoor kunnen navigeren en het kunnen doorzoeken. Browsers bieden een grafische gebruikersinterface (GUI) voor het bekijken van websites, en bevatten doorgaans elementen als tabbladen, bladwijzers, geschiedenis en wachtwoordbeheer.

Enkele van de populaire webbrowsers die vandaag beschikbaar zijn, zijn Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Apple Safari en Opera.

Wat is cache?

Cache is een type geheugen dat fungeert als buffer tussen de CPU en het hoofdgeheugen. Het slaat recent gebruikte informatie op om de tijd te beperken die nodig is om gegevens uit het hoofdgeheugen te openen. Dit helpt de algemene snelheid en prestaties van het systeem te verbeteren.

Hoe moet ik cache legen?

Het legen van de cache kan enigszins verschillen, afhankelijk van het apparaat en de browser die je gebruikt. Hieronder vind je enkele algemene stappen voor het legen van de cache op verschillende apparaten en browsers:

Google Chrome (computer):

 • Open Google Chrome en klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het venster.
 • Selecteer ‘Meer hulpprogramma’s’ en klik vervolgens op ‘Browsegegevens wissen’.
 • Kies de gewenste tijdsperiode waarvoor je de cache wilt wissen.
 • Vink het vakje ‘Afbeeldingen en bestanden in cache’ aan.
 • Klik op ‘Gegevens wissen’.

  Safari (computer):

 • Open Safari en klik in de menubalk op ‘Safari’.
 • Klik op ‘Geschiedenis’ en selecteer ‘Wis geschiedenis’.
 • Kies de gewenste tijdsperiode waarvoor je de cache wilt wissen.
 • Klik op ‘Wis geschiedenis’.

  Google Chrome (Android):

 • Open Google Chrome op jouw Android-apparaat en tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.
 • Selecteer ‘Geschiedenis’ en tik vervolgens op ‘Browsegegevens wissen’.
 • Kies de gewenste tijdsperiode waarvoor je de cache wilt wissen.
 • Vink het vakje ‘Afbeeldingen en bestanden in cache’ aan.
 • Tik op ‘Gegevens wissen’.

  Safari (iOS):

 • Open de Instellingen-app op jouw iOS-apparaat.
 • Scroll naar beneden en tik op ‘Safari’.
 • Tik op ‘Wis geschiedenis en websitedata’.
 • Bevestig dat je de geschiedenis en websitedata wilt wissen.
 • Het kan zijn dat jouw apparaat en/of browser iets anders werkt, maar bovenstaande instructies zouden je op weg moeten helpen bij het legen van uw cache.

Waarom je cache legen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Wat is een Facebookpixel?

Een Facebook-pixel is een klein stukje code waarmee we advertentiecampagnes kunnen meten, optimaliseren en doelgroepen kunnen opbouwen. Met de pixel kunnen we conversies van Facebook-advertenties volgen, de advertenties optimaliseren op basis van verzamelde gegevens, doelgroepen samenstellen voor toekomstige advertenties en remarkets maken voor gekwalificeerde leads – mensen die al een of andere actie hebben ondernomen op jouw website.

Wat is een online paymentprovider?

Een aanbieder van online betalingen is een dienst die veilige online betalingen mogelijk maakt via verschillende verwerkingskanalen, zoals creditcards, debetkaarten, PayPal, Apple Pay, Mollie, Adyen en andere digitale portemonnees. Ze bieden tools en technologieën om handelaren te helpen veilig betalingen via internet te verzamelen.

Wat is kwalitatieve marketing?

Kwalitatieve marketing verwijst naar een marketingstrategie die zich richt op het bereiken van een doelgroep die al interesse heeft getoond in jouw producten of diensten en die potentieel geïnteresseerd is in jouw aanbod. In tegenstelling tot kwantitatieve marketing, waarbij het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, gaat het bij kwalitatieve marketing om het bereiken van de juiste mensen op het juiste moment.

Kwalitatieve marketing is gericht op het opbouwen van relaties met je doelgroep door middel van gepersonaliseerde en relevante communicatie. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van data en analyses om de behoeften en interesses van je doelgroep in kaart te brengen en hierop in te spelen. Door de juiste boodschap te communiceren en in te spelen op de behoeften van je doelgroep, vergroot je de kans dat zij daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw aanbod en uiteindelijk tot aankoop overgaan.

Kortom, kwalitatieve marketing is een strategie waarbij de focus ligt op het bereiken van de juiste doelgroep met de juiste boodschap op het juiste moment. Het draait om het opbouwen van relaties met je doelgroep en het bieden van gepersonaliseerde en relevante communicatie om hen te overtuigen van de waarde van jouw aanbod.

Een voorbeeld van kwalitatieve marketing is het versturen van gepersonaliseerde e-mails (email marketing) naar klanten die al eerder bij jou hebben gekocht. Door te analyseren welke producten of diensten zij eerder hebben gekocht en op basis daarvan gepersonaliseerde aanbevelingen te doen, kun je inspelen op hun individuele behoeften en interesses. Hierdoor vergroot je de kans dat zij opnieuw bij jou zullen kopen.

Wil je meer informatie?

Klaar voor de volgende stap na alles wat je gelezen hebt? Laat je gegevens achter en we bellen je terug! Leuk.